TikTok тестват видео аватари, групови чатове и аудио излъчванията на живо

Приложенията за забавление се радват на впечатляващ трафик от началото на пандемията. Милиони потребители използват платформи като TikТок за достъп до ново съдържание, когато са в движение. Най-младите потребителите превърнаха заглавието в световен феномен и източник на солидни приходи за разработчиците от ByteDance.

Създателите на TIkTok подготвят и нови функции, с които да ни накарат да прекарваме повече време в своите профили.

Първото съществено подобрение включва интеграция на видео аватари към акаунтите. Ако името ви е познато ще отебележим, че този инструмент ще работи по подобие на Apple Memoji.

След като изберете шаблон ще можете допълнително да го редактирате, за да постигнете желаното изражение и лицев ефект на аватара. Целият процес ще стартира със заснемане на селфи от камера приложението на смартфоните. Друга нова опция ще е филтрирането на съдържание в търсачката по ключови думи, което ще улесни откриването на нови клипове.

 

 

Огромното количество съдържание, което предлага TikTok ще стане още по-достъпно с различни тагове и опции за търсене на ключови думи в описанието и имената на клиповете. Добавянето на хаштагове от авторите ще направи приложението още по-лесно за използване, допринасяйки за ъплоуда на атрактивни клипове.

Функцията Group Chat ще е базирана на система за линкове, с които да провеждате групови чатове в приложението. След като изпратите покана ще е необходим един клик, за да се присъединят другите участници в дискусията. Интересна идея е възможността за аудио излъчване на живо, което ще превърне TikTok в конкурент на Clubhouse.

Вече се провеждат и тестове с инструмент, който позволява споделяне на екрана между няколко потребители. Всички тези новости скоро ще станат част от TikTok, което вероятно ще направи приложението още по-популярно.

 

TagsTikTok