Бивш шеф на Meizu разкри, че Apple разработват 8K шлем за виртуална реалност

Teхнологиите с виртуална реалност предлагат невероятни възможности за забавление. Съществен проблем, който се отразява на популярността им е дискомфорта при продължително носене. Въпреки инвестициите на големите компании все още не съществува ефективно решение, което да оптимизира VR очилата при по-дълга работа. Въпрос на време е да се разработи подобна система.

Аpple е компания, която също иска да се възползва от атрактивните възможности на технологията. Вече са тествани различни прототипи на VR/AR шлем, които допълнително да разширят екосистемата на компанията. Съоснователят и бивш вицепрезидент на Meizu, Ли Нан сега потвърди наличието на подобно устройство. Според него бъдещите очила на Apple ще поддържат 8K резолюция.

 

От неговото изказваме разбираме, че VR/AR шлема ще бъде оптимизиран за работа в метавселената. Конкретни технически детайли не са известни. Бившият шеф на Meizu твърди, че премиерата може да стане факт през 2023г. Apple дори са искали да представят устройството по-рано, но са променили своите планове.

Иновативният продукт ще използва същият 96W USB Type-C конектор, както 14-инчовия MacBook Pro, съобщава GizmoChina. Възможно е да се използват два отделни процесора, които да захранват шлема на Apple, което ще ги направи още по-бързи.