Lenovo Legion Y90 ще е геймърски смартфон със 144Hz дисплей, Snapdragon 8 Gen 1 и 5500mAh батерия

Legion е името на геймърския бранд на Lenovo, който е добре познат на любителите на игри. Китайският производител вече разшири портфолиотo от продукти в серията и в сегмента на смартфоните. Това не е изненадващо, тъй заради високия интерес на потребителите. Вече ви съобщихме за подобренията в Lenovo Legion Phone 2 Pro, който е един от най-добрите модели за игри с Android на пазара.

По всичко личи, че компанията ще продължи да разширява този бранд и вече подготвя смaртфон от ново поколение, който да затвърди позициите им сред геймърските устройства. Новият модел се казва Lenovo Legion Y90, който се очаква да бъде представен официално в кратки срокове. Добрата новина е, че вече изтекоха данни разкриващи някои от спецификациите, съобщава GizmoChina.

 

 

Дисплеят на Legion Y90 ще бъде с 6.92-инчов диагонал и ще е базиран на AMOLED E4 технологията. Геймърите ще могат да се забавляват с любимите заглавия във Full HD резолюция, но и да се възползват от 144Hz честота за опресняване и 720Hz Тouch Sampling Rate. Впечатляващата скорост ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 процесор и 18GB RAM.

Паметта ще е 512GB и вероятно ще може да се увеличи допълнително със слот за microSD карта. Система за въздушно охлаждане ще гарантира оптимална температура дори при интензивна работа. Батерията е със заряд от 5500mAh и поддържа 68W бързо зареждане. Няма да е изненадващо, ако видим и Pro версия на смартфона.