Европейската версия на Xiaomi Redmi Note 11 ще има Full HD дисплей с 90Hz опресняване и Snapdragon 680 процесор

Xiaomi са изключително активни в световния пазар на смартфони. Компанията опитва да бъде фактор във всички пазарни сегменти. Разнообразното им портфолио предлага устройства за индивидуалните нужди на всеки потребител. Много трудно ще намерите смартфони, които се отличават с по-добро съотношение между цена и качество от Xiaomi.

Само преди дни ви съобщихме, че европейската премиера на смартфоните от серията Xiaomi Redmi Note 11 ще е на 26 януари. Едва ли ще се налага да чакаме твърде много преди да стартират продажбите на континента. Все още няма потвърждение дали трите версии на Redmi Note 11 ще се доставят в Европа или първоначално ще са налични само някои от тях.

Докато очакваме Xiaomi да разкрият плановете си научаваме детайли за спецификациите на Redmi Note 11, който ще се разпространява на европейския пазар. Информацията бе публикувана от Xiaomiui в Twitter и разкрива ключови параметри на устройството, съобщава GizmoChina.

 

 

Aко обмисляте покупка на Redmi Note 11 е добре да знаете, че европейския модел ще използва дисплей с AMOLED технологията, който поддържа Full HD резолюция. Честотата за опресняване на кадрите е 90Hz, но е възможно преимум версиите да увеличат тази стойност до 120Hz. Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 680 процесор.

Батерията на Redmi Note 11 ще е със заряд от 5000mAh и ще използва система за 33W бързо зареждане. В задният корпус ще има четири камери, като основният модул ще бъде Samsung JN1 с 50МР резолюция. Неговата работа ще се допълва от UltraWide, Macro и Depth сензори. 

Високото качество на звука ще се осигурява от четири високоговорителя. Цената на Redmi Note 11 ще е от порядъка на $175 за версията с 4GB RAM и 64GB вградена памет.

 

Oще от Digital: Xiaomi продадоха 200 млн. смартфона от серията Redmi Note