Европейската премиера на смартфоните от серията Redmi Note 11 ще е на 26 януари

Aгресивната стратегия вече позволи на Xiaomi да се утвърдят като един от водещите производители на смартфони. В следващите месеци компанията ще пусне нови модели на пазара, с които ще продължи да задълбочава конкуренцията със Samsung и Apple. Toва важи както за премиум смартфоните, така и за устройствата от бюджетния клас.

Още преди края на годината станахме свидетели на премиерата на Redmi Note 11.

Събитието бе насочено към китайския пазар, като генералният мениджър на Redmi, Лу Уейбинг се похвали, че устройствата от серията вече са реализирали над 240 млн. продажби в световен мащаб. Китайският производител е амбициран да продължи с успешното представяне и през 2022г.

Само след броени дни ще бъде официалната премиера на смартфоните за международния пазар. Конкретната дата на събитието е 26 януари, като в кратки срокове ще стартират и продажбите на европейския континент.

 

 

Техническите спецификации на Redmi Note 11 Pro и Redmi Note 11 Pro са идентични с изключение на по-голямата батерия и 120W зареждане. Смартфоните имат 6.67-инчови AMOLED дисплеи със 360Hz Touch Sampling Rate и честота за опресняване на кадрите. Малкият отвор за селфи камерата има диаметър от 2.96 милиметра.

Бързата скорост на работа се гарантира от MediaTek Dimensity 920 процесор, който се допълва от 6GB/8GB RAM и 128GB/256GB памет. Смартфоните имат 3.5-милиметров аудио жак, JBL калибрирани високоговорители и две 0.65-милиметрови кубични аудио камери, които оптимизират качеството на звука.

Xiaomi Redmi Note 11 се захранва от Dimensity 810 процесор с 4GB/6GB/8GB RAM и 128GB/256GB памет, но също така има 6.67″ дисплей с 90Hz и FullHD резолюция. На гърба има две камери: 50МР 8MP UltraWide. Базовият модел от серията има IR сензор и работи с MIUI 12.5 ъпдейта, който е базиран на Android 11.