Xiaomi разработва гъвкав смартфон с атрактивна цена

Гъвкавите смартфони ще продължат да диктуват събитията в мобилната индустрия. Първите устройства с този дизайн вече предизвикаха широк отзвук сред потребителите. Xiaomi също имат амбициозни планове да станат по-влиятелен фактор в сегмента на гъвкавите смартфони. В  момента тази пазарна ниша се доминира от Samsung, които предлагат най-разнообразното портфолио.

Вече се провеждат тестове с нов модел на Xiaomi, който ще предложи класическия Clamshell дизайн. По този начин компанията ще се конкурира с модерните версии на Motor Razr, Huawei P50 Pocket, както и Galaxy Z Flip 3. За разлика от MIX Fold, обаче този път екрана ще се сгъва в хоризонтална посока и ще предложи по-компактни размери, информира GizmoChina.

 

 

Популярният блогър Digital Chat Station твърди, че предстоящият смартфон на Xiaomi ще поддържа Full HD резолюция, както и 120Hz честота за опресняване на кадрите. Високата производителност ще се гарантира от Snapdragon 8 Gen 1 процесор. Основната камера ще има 50-мегапикселова резолюция, като няма детайли за другите сензори. На този етап не разполагаме с информация кога можем да очакваме премиерата на Clamshell устройството на Xiaomi.

 

Още oт Digital: Xiaomi ще са най-големият производител на смартфони до три години

TagsXiaomi