Проф. Балтов с притеснителни разкрития за Омикрон и общото му с опасния ухански вариант

„Не се свиква с депутатското място, защото имаме много идеи, но за съжаление засега няма чуваемост в управляващата коалиция“, това призна проф. Асен Балтов, който сега е депутат от коалицията ГЕРБ-СДС.

Бившият шеф на „Пирогов“ коментира и дали Народното събрание (НС) ще бъде изцяло карантинирано заради заразената с коронавирус ексминистърка от ГЕРБ Теменужка Петкова: „Омикронът влезе в парламента още преди Теменужка Петкова. Ако трябва ад бъдем точни един от първите, които се заразиха бе председателят на НС Никола Минчев“.

Проф. Балтов коментира и разпространението на Омикрон в България.

„Всички знаехме, че това неминуемо ще стане. За съжаление се въртим в спирала и се върнахме там, където бяхме преди две години.

Притеснителното е, че Омикрона напомня на опасния ухански вариант на коронавируса с това, че ваксините и преболедувалите са пробити от него, а антителата вече нямат никакво значение.

Новият план за справяне с коронакризата у нас е прах в очите на хората. Не са съобразени колко хора от здравния персонал са заразени и това с интензивните легла също не е съобразено“, категоричен бе проф. Балтов.

В сутрешния блок на БНТ той изрази мнение, че бързите щадящи тестове за учениците не са добри.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ