Европейската версия на Samsung Galaxy S22 може да има Snapdragon 8 Gen 1 процесор

Samsung очакват доминацията им в пазара на смартфони да продължи и през настоящата година. Гъвкавата стратегия на компанията предоставя сериозно предимство пред Apple и производителите на Android. Корейският гигант изпреварва конкуренцията при гъвкавите смартфони, което е стратегически сектор и важен източник на приходи.

Само след няколко седмици e насрочено следващото голямо събитие на Samsung, което се очаква с интерес в мобилната индустрия.

Официалната премиера на Galaxy S22 ще е през февруари, като реалните продажби ще стартират преди края на същия месец. В интернет вече изтекоха данни, които разкриват част от подобренията в Galaxy S22 смартфоните.

Един от най-интересните въпроси, който вълнува потребителите несъмнено е свързан с процесорите на устройствата. Това е особено актуална тема в контекста на недостига на компоненти и множеството ограничения, пред които са изправени водещите производители на смартфони с Android.

 

 

Tрадиционният подход на Samsung в дистрибуцията на смартфоните предвижда потребителите в Китай, Южна Корея и САЩ да имат достъп до версии със Snapdragon 8 Gen 1 процесора. В същото време на европейския пазар, както и в страните от Близкия Изток/Латинска Америка ще могат да се купят Exynos 2200 версии на Galaxy S22.

Специфичната ситуация може да промени обичайната стратегия, съобщава SamMobile.  Причината е, че Samsung ще забавят производството на Еxynos 2200 процесора, който ще захранва част от версиите на Galaxy S22. Toва означава, че европейските модели на смартфони ще имат 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1 процесор.

Чиповете на Qualcomm превъзхождат конкурентните Exynos архитектури, което е добра новина за бъдещите собственици на Samsung Galaxy S22 в Европа. Няма яснота дали всички версии на смартфоните ще са налични със Snapdragon 8 Gen 1 на континента, но изглежда, че Exynos 2200 няма да е достъпен навреме за премиерата през февруари.