Новите смарт часовници с Wear OS ще могат да сменят потребителския интерфейс, когато ги носим с дисплея надолу

Wear OS операционна система, която има нелеката задача да се конкурира успешно с Apple Watch. Смарт часовниците са атрактивна пазарна ниша, която предизвиква все по-голям интерес сред потребителите. Google увеличаха инвестициите за разработката на платформата и вече представиха Wear OS 3. Унифицирната версия на софтуера предлага редица подобрения, които ще улесняват и подобряват работата на потребителите.

Платформата се разработва и в сътрудничество със Samsung, което също е източник на интересни функционалности. В следващите месеци ще видим смарт часовници с Wear OS 3 на много други производители, което ще предложи много повече възможности за избор. Собствениците на устройства с платформата ще получат достъп до инструмент за контролиране ориентацията на екрана.

Това е една от най-дългоочакваните подобрения в софтуера, съобщава AndroidPolice. Добрата новина е, че Google вече работят активно над тази функционалност.

 

 

Ако носите часовника на лявата ръка можете лесно да използвате физическите бутони на рамката в дясната част на рамката. Ситуацията е малко по-различна, когато поставите устройството на другата ръка и опитате да навигирате с лявата, което е доста по-трудно и неудобно. Някои потребители дори носят на обратно своите часовници, за да се справят с проблема.

По този начин левичарите ще могат да използват бутоните без да скриват екрана, докато хората с активна дясна ръка ще предотвратят възможността да ги натискат случайно по време на тренировки. WearOS скоро ще предложи алтернативно решение, което ще обръща интерфейса на 180 градуса.

За да се възползвате от дългоочакваната интеграция, обаче ще трябва да се сдобиете с нов часовник. Все пак е добра идея да разберем, че Google работят активно, за да предложат тази опция на своите потребители.

 

Oще от Digital: Weаr OS е най-бързо развиващата се операционна система за смарт часовници