Нинова с извънредни новини за цените на мобилните оператори

На първа инстанция Административният съд в град София е отхвърлил жалбата на един от мобилните оператори у нас срещу заповедта на министъра на икономиката и индустрията, с която се ограничава поскъпването на мобилните услуги. Това съобщи на брифинг пред медиите вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. 

„За нас е важно, че спечелихме делото на първа инстанция. Дава се възможност решението да бъде обжалвано с 7-дневен срок.

Ще продължим тази политика докрай. Бих искала да се обърна към мобилните оператори и да им кажа: не повишавайте цените, докато тече този процес. Това ще е незаконно.

Не изпращайте на хората смс-и не ги тормозете, това е подвеждаща информация. Не можете да вдигнете цените, докато тече съдебния процес”, призова Нинова.

Защитата на потребителите става цел номер едно на министерството на икономиката и на правителството. Ще предприемем всички законови мерки, за да не позволим своеволия.

„Няма да коментирам евентуално повишаване на цените, над предлаганите. Когато се видят решенията на мобилните оператори, в момента, в който имаме информация, ако се излиза извън рамките на закона – ще реагираме“, каза още тя. 

Припомняме, че преди дни вицепремиерът обяви в парламента, че мобилните оператори не могат да увеличат цените, преди да има решение на съда. Тя поясни, че намерението им да вдигнат цените на услугите за две години назад е спряно от заповедта на Министерството на икономиката и Комисията за защита на потребителите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ