Технологичното изложение MWC 2022 ще се проведе с посетители, въпреки Омикрон

Динамичните събития в технологичната индустрия започват още през първите дни на новата година. Тогава може да се докоснем до последните иновации на производителите по време на CES 2022. Изложението се провежда в Лас Вегас и представлява първото голямо шоу в индустрията за всяка календарна година. Тази година не бе изключение, като погледите вече са насочени към февруари.

Мобилният конгрес в Барселона e второто стратегическо събитие за годината. Разпространението на коронавируса и новият вариант омикрон поставя редица въпроси свързани с провеждането на MWC 2022. Oрганизаторите от GSM Association (GSMA) сега хвърлиха повече яснота, отново своите действителни планове.

Въпреки напрегнатата обстановка около пандемията не се планира отлагане на събитието. Още повече GSMA искат да проведат MWC 2022 във традиционният формат, който включва и посетители. По този начин се надяват да предизвикат по-голям интерес към премиерите на мобилния конгрес.

 

 

Разбира се всеки гост на MWC ще се наложи да спазват предписаният на здравните власти и мерките за безопасност. Посетителите ще трябва да покажат валиден зелен сертификат, който гарантира, че са ваксинирани, преболедували COVID-19 или имат негативен тест непосредствено преди събитието. Потвърждението на GSMA за финалния формат на MWC 2022 е важно решение, което може да накара компаниите да се включват по-активно в конгреса, съобщава TechRadar.

Припомняме ви, че CES 2022 също се провеждаше пред посетители, но въпреки това много популярни брандове предварително отказах своето участие. Сред тях са имена като Amazon, Google, OnePlus, Lenovo, Microsoft, NVIDIA, Intel и др. Организаторите на MWC 2022 искат да си спестят подобни проблеми и се надяват да не последват пример на CES 2022.