Обиколка на “Мелбърн Парк” и фитнеса на играчите с Григор Димитров

Григор Димитров спокойно може да мисли за кариера в туристическия бизнес, след като приключи с тениса. Вчера той влезе в ролята на екскурзовод за канала на Australian Open и показа някои от най-интересните места в „Мелбърн Парк“, а днес се появи и втора част на видеото с участието на първата ни ракета.

Димитров показа на феновете новия корт “Киа Арена”, който за първи път ще приеме мачове от турнира.

“Първата ни спирка е новият корт. Невероятен е. Погледнете тази арена, красота. 5 хиляди души, произведение на изкуството. Най-хубавото е звукът. Сякаш играеш на закрито. Всички ние обичаме като ударим топката силно да чуем този звук”, коментира бившият №3 в света.

“Всеки път идвам в Австралия и винаги има много подобрения, много от всичко. Всички са много щастливи и позитивни на старта на годината”, каза още той.

Григор вече над 10 дни е в Мелбърн, където през изминалата седмица взе участие в АТР 250 турнира Melbourne Summer Set, на който достигна до полуфинал.

“Имах късмета да изиграя няколко добри мача, за да започна годината. Това ми помогна да навляза в много добър ритъм. Няма гаранции, че това ще ти се отплати, особено в първия турнир, но се наслаждавам.  Навлизам отново в ритъм“, заяви Григор.

Във втората част на видеото обект на интерес е едно от кътчетата, които почти през цялото време остават скрити за феновете и медиите, а именно – фитнесът на играчите.

“И така – намираме се в новия фитнес. Това е машината, на която можете да правите клекове с тежести. С нея това упражнение е доста по-безопасно и затова много играчите я използват. Аз вдигам около 85 килограма. Изглеждам кльощав, но за човек с моите размери това е добро постижение“, коментира шеговито Димитров.

На въпроса кога ходи във фитнеса и по колко време прекарва там по време на турнир, световният №28 отговори: “Зависи. Няколко дни преди мач зашочваш да намаляваш натоварванията и да правиш повече от т.нар. “превантивни” упражнения. В такива ситуации обикновено се съсредоточаваш върху краката си – правиш бързи упражнения, чиято цел е да поддържаш скоростта в краката си, тъй като по време на предсезонната пауза тренираме с тежести повече от обикновено, в резултат на което ставаме малко по-сковани и по-бавни“.

В заключение първата ни ракета изтъкна една от най-простите, но и най-важни съставки за всяка качествена тренировка.

“Хидратацията е много важна. Както виждате, тук има тонове вода. Водата винаги е ваш приятел, най-вече в Австралия”, заяви Григор.

tenniskafe.com