Графичният чип в процесора Samsung Exynos 2200 ще има по-висока работна честота от Apple A15 Bionic

Смартфоните с Аndroid ще станат по-бързи благодарение на първите 4-нанометрови процесори. Това са Dimensity 9000 и Snapdragon 8 Gen 1. Най-големият производител в тази пазарна ниша е Samsung, които също подготвят любопитни хардуерни иновации. Вече ви информирахме, че Exynos 2200 ще бъде представен на 11 януари.

Само ден преди премиерата получаваме нови детайли за техническите параметри на процесора. Популярният блогър Ice Universe разкрива, че графичният чип на Exynos 2200 ще работи на тактова честота от 1300MHz, което е със 100Hz повече от Apple A15 Bionic. По този начин данните потвърждават очакванията на анализаторите за овърклокване на GPU модула в Samsung Exynos 2200.

Припомняме ви, че смартфоните Galaxy S22, чиято премиера ще е през февруари ще бъдат първите устройства с новия процесор на Samsung. Партньорството с AMD определено е най-вълнуващата характеристика на Exynos 2200.

 

 

 

Tехнологиите на AMD ще допринесат сериозно за графичната производителност и ще предоставят възможности за гейминг, които не бяха налични досега в смартфоните. Архитектурата RDNA2 вече се използва от видео картите от висок клас на компанията и обещава впечатляващи иновации при забавление с мобилни игри.

Exynos 2200 ще представлява съчетание от Cortex-X2, Cortex-A510 и Cortex-A710 ядра от последно поколение, съобщава SamMobile. Teхническите спецификации на AMD GPU не са известни, но по-високата работна честота е гаранция, че потребителите могат да очакват най-доброто.

Според непотвърдена информация ще видим четири компютърни звена, които ще подпомагат Ray Tracing технологията на хардуерно ниво за безпрецедентно изживяване. Само след броени ще научим повече за впечатляващите подобрения в Samsung Exynos 2200.

 

Oще от Digital: Над 50 % от смартфоните на Samsung ще имат Qualcomm процесори през 2022г.