Lenovo Y90 ще е новият геймърски смартфон на компанията

Lenovo са добре познато име сред геймърите със своя култов бранд Legion. Популярността на мобилните устройства вече доведе до премиерата на първите смартфони за игри Legion. Taка например вече ви съобщихме, че Lenovo Legion Phone Duel 2 e 6.92″ смартфон със 144Hz дисплей, Snapdragon 888, 18GB RAM и подвижна 44MP камера.

Китайският производител изглежда е доволен от продажбите на смартфоните от серията, тъй като вече разработват нов модел от Legiоn портфолиото. Името на геймърското устройство ще  бъде Lenovo Y90 и от GizChina съобщават, че премиерата ще стане факт в следвaщите седмици. Датата все още не е известна, но едва ли ще се налага да чакаме твърде дълго преди Lenovo да разкрият официално своите планове.

 

 

В задната част по подобие на Legion Phone Duel 2 ще видим RGB осветление около характерното Legion лого. Дисплеят се очаква да бъде с големина от 6.92 инча и ще има плосък форм фактор, който няма извити краища. Другите спецификации вероятно ще включват 144Hz за опресняване, което е важно за игри, както и 720Hz Sampling Rate.

Новият геймърски смартфон ще използва Dual-Engine система за охлаждане и ще се захранва от 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1 процесор. Можем да очакваме поне 16GB RAM, както и мощна батерия. Няма информация за камерите на Lenovo Y90.