Google Pixel 7 ще има селфи камера вградена в дисплея

Google изненадаха приятно потребителите и анализаторите с премиерата на Pixel 6 и Pixel 6 Pro. Атрактивният дизайн и съчетанието от хардуерни характеристики ги превръщат в едни от най-добрите смартфони, които може да откриете на пазара. Подобренията в камерите, но също интеграцията на Google Tensor процесора правят Pixel 6 серията в най-атрактивните устройства с този бранд досега.

Компанията има интересни идеи как да продължи да развива серията Pixel и през настоящата година.

Една от тях предвижда вграждането на селфи камерата в дисплея на смартфоните. Вече е регистриран патент, който разкрива, че функцията може да стане част от Pixel 7 гамата, съобщава BGR.

Целият документ е с дължина от 16 страници и описва метод за създаване на голямо пространство за камера модула без да се увеличава размера на екрана на смартфоните. Интересът на Google към технологията не е изненадващ, тъй като все повече компании предлагат устройства със селфи камери в дисплея.

 

 

За да се позиционира селфи камерата и необходимите сензори под самия панел е необходимо част от екрана в горната част да бъде поляризирана. Това ще позволи да се пропуска светлината, за да могат да се улавят изображения и да работят всички вътрешни компоненти. Бъдещите смартфони на Google ще могат да имат до две предни камери в екрана.

Компанията също така работи над допълнителни иновации като 3D функция за разпознаване на лица, която бе въведена още с Pixel 4. Ако камерата е в екрана Pixel 7 ще може да върне Face Unlock функционалността, която продължава да среща симпатиите на милиони потребители в световен мащаб.