Аsus ZenBook 17 Fold OLED е гъвкав лаптоп с 16GB RAM, 1TB SSD и процесор на Intel от 12-та генерация

Аsus постоянно търсят начини да изненадат своите потребители с нови технологии и иновации. През последните години визията на лаптопите не се е променяла драстично, като едно от малкото изключения са гъвкавите устройства на Lenovo. Taйванският производител също иска да бъде фактор в този пазарен сегмент и е разработил собствен конкурент на ThinkPad X1 Fold.

Първият лаптоп с гъвкав дисплей на компанията се казва Asus ZenBook 17 Fold ОLED и може да се използва в няколко различни режима на работа.

Уникалният дизайн на Asus позволява да сгънете екрана наполовина като книга. Използването на ZenBook 17 Fold OLED в Compact режим позволява да гледате съдържание в горната част на екрана, като използвате долната за виртуална клавиатура.

Магнезиевият корпус допринася за намаляване на теглото, а в задната част има стойка, която може да е полезна в много ситуации. Софтуерни оптимизации на Asus, като „Split Windows“ ще позволи да се възползвате максимално от нетрадиционният дизайн на лаптопа.

 

 

Asus ZenBook 17 Fold ОLED предлага 17.3-инчова тъчскрийн повърхност с резолюция от 2560х1920 пиксела и време за реакция от 0.2 милисекунди. Съотношението на екрана е 4:3, което позволява да сгънете устройството и да го използвате като два 12.5-инчови панела с 1920х1920 във формат 3:2. От Asus обещават над 30 хил. цикъла на сгъване.

Максималната яркост е 500 нита при HDR съдържание, като дисплея има вграден цветен сензор, който настройва яркостта и нюансите на екрана съобразно обстановката. Бързата скорост ще се гарантира от Core i7 процесор от 12-та генерация, който е допълнен от 16GB RAM и PCIe 4.0 SSD диск с капацитет от 1 терабайт.