Шефът на Apple е получил възнаграждение от $98.7 млн. през 2021г.

Аpple разчитат на уникална стратегия, която им позволява да има достъп до най-добрият хардуер и да генерират повече приходи от продажбите на своите устройства. Изминалата година продължи солидното им представяне, независимо от хардуерната криза, която е сковала индустрията. Скоро ви съобщихме, че Apple е първата компания, която струва $3 трилиона.

Водещ принос за успеха на компанията има главният изпълнителен директор.

Под ръководството на Тим Кук стойността на акциите на Apple се увеличи с 1000%, което само по себе си илюстрира неговият начин на управление. Шефът на Apple неслучайно е един от най-богатите хора на планетата, тъй като получава впечатляващо възнаграждение за своята работа.

Ако ви вълнува въпроса колко пари е получил Тим Кук от технологичният гигант през последните 12 месеца е добре да знаете, че вече имаме отговор. Конкретната сума, с която шефът на Apple е увеличил благосъстоянието си е $98.7 млн., съобщава iMore.

 

 

Заплатата за календарната година е в размер на $3 млн., но представлява малка част от възнаграждението на Тим Кук, който печели много повече от своите акции в Apple. Цялата сума се формира от допълнителна Non-Equity компенсация в размер на $12 млн, както и бонуси от $1.4 млн.

Основната част от възнаграждението на шефа на Apple са ограничените акции, които притежава на стойност $82.3 млн. По този начин Тим Кук получава около 1500 пъти повече от средно статическата сума, с която се възнаграждават останалите служители на Apple.

В заключение ще отбележим, че изминалата година отчита 10 години под ръководството на Тим Кук, след като пое най-важният пост в структурата на Apple.