Какви са подобренията в новата серия LG OLED (2022) телевизори

LG представи своята най-иновативна и впечатляваща серия телевизори досега, оглавявана от изключителните OLED модели на 2022 година. С мощни технологии за картина и подобренa webOS, предлагащa още повече умни функционалности и услуги, последните модели на LG са разработени, за да надскочат зрителското изживяване като никога досега.

 

LG OLED

Лидер на глобалния пазар за примиум телевизори за последните девет години и носител на награда за Иновации от CES в продължение на осем последователни години, LG OLED TV трансформира сегмента на примиум телевизорите и се превърна във фаворит за милиони потребители по целия свят.OLED телевизорите използват самоосветяващи се пиксели, които могат да се включват и изключват индивидуално, за да излъчат перфектното черно, зашеметяващи естествени цветове и оптимален контраст.

Без подсветка, OLED са по-тънки и леки от всеки друг екран, което позволява създаването на безпрецедентни форм-фактори като сгъваеми и навиващи се телевизори.

 

 

С усъвършенствания OLED панел на бранда, новите модели от серия G2 са обединени в собствен клас. Следващата стъпка в еволюцията на OLED, OLED evo технологията, е представена както в G2, така и в избрани C2 серии и предоставя по-висока яркост за ултра реалистична картина с впечатляваща яснота и детайл. Захранвана от новия интелигентен процесор на LG – α (Alpha) 9 Gen 5, технологията Brightness Booster  позволява телевизорите от серията G2 да работят с още по-висока яркост чрез подобрено разсейване на топлината и усъвършенстван алгоритъм.

Серията G2 на LG 2022 представя нов 83-инчов модел и първия в света 97-инчов OLED модел, който допълва 55-, 65- и 77-инчовите телевизори, които вече са в гамата. Серията LG G2 предлага изискана визия с атрактивния ултра тънък дизайн на LG Gallery Design.

Серията C2 пък предлага най-разнообразната селекция от размери на екрана с общо шест за 2022 година: първият в света 42-инчов OLED телевизор, идеален за конзолна и компютърни игри, в допълнение към 48-, 55-, 65-, 77-, 83-инчовите телевизори. Тази серия OLED телевизори разполага с по-тънки рамки, което освен впечатляващ дизайн, носи и по-завладяващо зрителско изживяване.

 

 

По-бързи и по-умни

В основата на повечето от новите модели телевизори на LG, технологията α 9 Gen 5 използва задълбочено обучение, за да подобри производителността и да придаде на екранните изображения по-триизмерно качество чрез разграничаването на предния и задния план. Технологията α9 Gen 5 също така и увеличава възможностите на изкуствения интелект на LG, Sound Pro, да предостави на зрителите по-реалистично аудио, като позволява на вградените говорители към телевизора да произвеждат виртуален 7.1.2 съраунд звук.

 

 

Подобрено потребителско изживяване

Чрез най-новата версия на иновативната Smart TV платформа на LG потребителското изживяване оживява, благодарение на максимално удобство и по-лесна работа със съдържанието. webOS 22 въвежда лични профили, за да могат потребителите да се наслаждават на по-персонализирано зрителско изживяване.

За всеки профил, потребителите могат да настроят бърз достъп до любимите си стрийминг услуги, да получават персонализирани препоръки за съдържание, въз основа на историята им на гледане, както и сигнали в реално време, напомнящи за любимите им спортни отбори и игри. Достъпът до профила е възможен както през браузъра на телевизора, така и през смартфон чрез NFC Magic Tap.

 

 

NFC Magic Tap може да се използва и за свързване на екрана на мобилното устройство към телевизор LG. Зрителите, също така, могат да дублират съдаржанието от един телевизор към друг в дома, използвайки Room To Room Share, който позволява гледането на кабелно или сателитно съдържание на друг телевизор през Wi-Fi без допълнителен приемник.Нова за 2022 е и функьията Always Ready, която превръща телевизор LG в медиен дисплей, когато не се използва. Чрез лесната му настройка от менюто, Always Ready се активира с натискане на бутона за захранване на дистанционното и трансформира екрана в дигитално платно с произведения на изкуството, да следи времето или да изпълнява музика.

Нещо повече, подобреният изкуствен интелект на ThinQ позволява на телевизорите от 2022 да се превърнат в истински интелигентни домашни центрове. В допълнение към безпроблемното гласово управление и съвместимостта с останалите устройства с ThinQ, ThinQ AI сега предлага и поддръжка на Matter, нов производствен стандарт за по-сигурен и безпроблемно свързан умен дом, който позволява на телевизорите LG да работят като контролер за свързани устройства.

 

 

Изключително качество на картината

Признати от потребителите, технологичните експерти и най-големите имена във филмовата индустрия, телевизорите LG OLED TVs продължават да вдигат летватата за качеството на картината. Панелите в OLED сериите на 2022 са сертифицирани от глобалната агенция за тестване на продукти Intertek за 100% цветови обем и 100% прецизност в цветовете. Телевизорите LG OLED са уникални в тяхната способност да изравняват цветовете с тези от оригиналния източник на съдържание и да излъчат ги коректно независимо от колко ярки или тъмни са оригиналните кадри.8 Всички 2022 телевизори са сертифицирани без трептене от лабораториите TÜV Rheinland и Underwriters, и без отблясъци от UL.  

OLED панелите на LG са признати от TÜV Rheinland и за своята слаба синя светлина, като в това отношение са и първите в света, които отговарят на изискването за ниските й емисии на Eyesafe – базирана в САЩ агенция за здравни стандарти. Телевизорите не само улесняват творците да оценят точността на излъчването, но и улесняват зрителя в това да се насладят на филмите така, както авторите му са искали – през 2021 LG телевизорите са първите, които предлагат превключване към Filmmaker режим, когато се наслаждават на съдържание от Amazon Prime Video.

 

Недостижими в игрите

През годините LG OLED са първи в множество категории: първият OLED телевизор, който поддържа NVIDIA G-SYNC Compatible и първия 8K OLED телевизор, който поддържа 8K игри с видеокарти от серията NVIDIAGeForce RTX30. Със своето време за реакция от 1 милисекунда, ниско закъснение на входа и до 4 HDMI порта, поддържащи множество HDMI 2.1 устройства, не е изненада, че LG OLED са идеален избор за феновете на конзолните и компютърните игри. А с поддържането и на калуд платформите NVIDIA GeForce NOW и Google Stadia, геймърите могат лесно да стартират забавлението, включвайки съвместим контролер.

От 2022 потребителите могат лесно да избират и превключват между специфични за игрите функции и предварителни настройки на дисплея директно от Game Optimizer менюто на телевизора. То дава бърз достъп до новия режим Dark Room, който регулира яркостта на екрана за по-добро игрово изживяване на загасени лампи. Настройките за G-SYNC® Compatible, FreeSync™ Premium и променливата честота на опресняването (VRR) са лесно достъпни също от Game Optimizer. Нещо повече, нов спортен режим обединява предварително зададените настройки за шутъри от първо лице, ролеви игри или стратегически игри в реално време, предоставяйки повече детайли за по-голям реализъм.

 

LG QNED MINI LED

Демонстрирайки лидерството си на пазара за LCD телевизори, LG представя и разширена гама на своите QNED телевизори за 2022. Фокусирайки се върху собствената LG технология Quantum Dot NanoCell, новите попълнения предлагат звездно възпроизвеждане на цветовете със 100% обем на цветовете.

 

 

Способен да предостави богати, коректни цветове в най-ярките или най-тъмните сектори на екрана, телевизорите LG QNED Mini LED TV дават съвършен контраст благодарение на LG технологията Precision Dimming. Всички модели, започващи от серията QNED90 са сертифицирани за 100% последователност на цветовете, което означава, че зрителите се наслаждават на консистентна, висококачествена картина всеки път и независимо от ъгъла, от който гледат екрана.