Asus представиха първият в света 42″ OLED монитор за геймъри

Asus Republic of Gamers (ROG) е добре познат бранд на любителите на игрите. Компанията е доста активнa в разширяването на портфолиото от хардуер и периферия за гейминг. Ако се интересувате от голям монитор с атрактивен дизайн и впечатляващи характеристики, който е базиран на най-модерните технологии ви насочваме към ROG Swift PG42UQ.

Както името подсказва това е геймърски монитор с внушителни размери, който е първото устройство с 42-инчов OLED дисплей в тази продуктова категория, съобщава AndroidHeadlines.

Eлегантната визия се допълва от Micro-texture покритие, като Asus ще продават и по-голяма версия на модела, а именно 48-инчовия Swift OLED PG48UQ за още по-невероятно изживяване.

Двете устройства могат да възпроизвеждат съдържание с 4K резолюция при честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Teхнологията OLED също така гарантира съотношение на контраста от 1 000 000:1, както и време за реакция от едва 0.1 милисекунда, което е особено подходящо при гейминг.

 

 

Новите монитори на Asus поддържат 10-битови цветове и осигуряват покритие на 98% от нюансите в DCI-P3 гамата. Самите дисплеи са фабрично калибрирани за цветна точност Delta E < 2. За разлика от други OLED монитори представителите на ROG Swift OLED намаляват проблясъците на екрана със специализирано микро-текстурно покритие.

Панелите използват уникално термично решение, което включва модифициран радиатор и вътрешно оформление на въздушния поток, предназначено да оптимизира топлообмена. Работните температури на ROG Swift PG42UQ и Swift OLED PG48UQ се поддържат под 50 градуса по Целзий, което е със 16% по-ниски стойности от конкуренцията при достигане на пикова яркост от 900 нита.

Swift OLED дисплеите включват HDMI 2.1 FRL, което гарантира пълна честотна лента от 48 Gbps за поддържане на естествени 4K 120Hz визуализации. Предвиден е и специален режим с автоматична ниска латентност. Цената на мониторите ще бъде обявена допълнително.