Apple е първата компания, която струва $3 трилиона

Teхнологичният гигант продължава активно да разширява своето портфолио от иновативни продукти и да генерира впечатляващи приходи. Въпреки недостига на компоненти и други специфични обстоятелства в индустрията Apple продължиха да бъдат успешни и през 2021г. Популярността на iPhone 13 и планираните премиери през следващите месеци дават сериозни предпоставки солидните печалби да продължат.

Още в първите дни на новата година Apple могат да се похвалят с невероятно постижение, тъй като се превръщат в първата компания с капитализация от $3 трилиона.

Това е впечатляващо и показва, че стойността на Apple се е утроила през последните четири години, съобщава CNBC. Анализаторите са уверени, че акциите им могат да продължат да поскъпват и през 2022г.

Apple отчитат растеж във всички продуктови категории през последното тримесечие и декларират 29% увеличение в приходите за същия период. Подразделението за услуги генерира с 25.6% повече печалба през октомври-декември, която вече надхвърля $18 млрд.

 

 

Компанията също така е реализирала продажбите на 27 млн. чифта на слушалките AirPods през празниците, което е 20% ръст на годишна база. Потребителите са инвестирали повече приходи от очакваното в App Store и онлайн магазина ще надхвърли очакванията на експертите от Morgan Stanley.

Най-популярният продукт си остава iPhone, като смартфоните са генерирали над 83 млн. доставки през последното тримесечие. Стойността на акциите на Apple отчита ръст от 34% през изминалата година, въпреки хардуерната криза и икономическите ограничения на пандемията от COVID-19. Динамичните събития около компанията ще продължат и през 2022г.

Припомняме ви, че Apple станаха първата американска компания с пазарна стойност от $1 трилион през август 2018г. След това технологичният гигант премина границата от $2 трилиона две години по-късно.

Основният конкурент на Apple за достигането на капитализация от $3 трилиона са Microsoft ($2.5 трилиона), които вероятно скоро ще се присъединят към създателите на iPhone.

 

TagsApple