Подробно ревю на мониторите Huawei MateView GT 34 и GT 27 – Изгодно предложение за гейминг и професионална работа

Ако следите публикациите в Digital.bg, вече сигурно сте попаднали на ревюто, в което тестваме новите геймърски монитори Huawei MateView GT 34 и GT 27. В него ви показахме някои интересни неща, свързани с тези два доста интересни монитора. Няма да ви преразказваме вече показаното и разказаното, ако пък сте го пропуснали, кликнете върху тази снимка и ще заредите въпросната първа част на ревюто ни.

 

Тестваме новите геймърски монитори Huawei MateView GT 34 и GT 27

 

А сега нека продължим с останалото, което още не сме ви показали в тестваните от нас в продължение на десет дни Huawei MateView GT 34 и GT 27. Когато тестваме мониторите, оставаме впечатлени от реалистичното пресъздаване на картината, което имат те.

Но само такова обобщаващо впечатление не е достатъчно, по тази причина, нека си поговорим малко за цветовете, които пресъздават двата монитора на от MateView GT серията на Huawei.

 

 

Те са калибрирани за точност на 10-битовете цветове Delta E <2 и маркират 90% от цветното пространство DCI-P3. Контрастът на картината е със съотношение 4000:1, като това гарантира ясно разграничаване на отделни детайли, дори в по-тъмни сцени.

При кадри, където имаме наслояване на повече цветове и където има различни обекти на по-преден и по-заден план, например като него основно пред нас и многоцветен фон на заден кадър – на помощ идва технологията HDR10, която както виждате и сами, изравнява много добре цветовете, създавайки равномерно добра картина.

 

 

27” и 34” монитори са с 350 нита яркост, която има позволява добра видимост, дори когато сме ги позиционирали близо до прозорец в слънчев ден или към тях вечер е насочена лампа.

 

 

Единствената разлика в цветопредаването на двата монитора се забелязва при sRGB цветовото покритие което имат те. При 27” MateView GT модел, то е 100% и пресъздава 16.7 милиона цветови оттенъка, а при при MateView GT 34” те са над 1 милиард със 121% от sRGB цветовото пространство.

 

 

Нагледно доказателство за това, че пред нас стои геймърски монитор е изключително високата му честота на опресняване. Пред очите си имаме цели 165Hz, които гарантират плавно движение на образите.

 

 

Mate серията на Huawei винаги е била известна с високата си технологичност. Такава неминуемо откриваме и при тези два MateView GT монитора. В софтуерните функции на двата геймърски монитора например впечатление ни прави “Dark Field Control”, която дава на геймърите известно преимущество при игри с по-тъмни сцени.

 

 

Например при First Persen Shooter-и, където в мултипейър често се сблъскваме с така наречените “кашета”, които се крият в ръмните части на картите, дебнейки ни за атака от засада, въпросната настройка на MateView GT мониторите, позволява да регулираме така яркостта на дисплея във въпросните сцените, че да имаме достатъчно добра и отчетлива видимост, че да видим противника си.

 

 

Също за FPS заглавията е предназначена функция Crosshairs. Това е малък “cheat”, който обаче много ще помогне на прохождащите в професионалната игра геймъри.

Става дума за мерник, който се поява на екраните ви, дори самата игра да няма такъв. Така например в Counter Strike можете да стреляте със снайперите, без да ви се налага да пускате оптиката и респективно да губите ценно време. Тази екстра ще ви е от полза и при близка стрелба, където пък оптиката е безполезна.

 

 

Освен това са налични общо осем готови режима с персонализирани настройки на картината, за всеки един различен тип игри, като RTS, MOBA, споменатият FPS и други.

 

 

Разглеждайки функциите на двата MateView GT монитора, ще отбележим, че достъпът до допълнителните интерактивни менюта става много лесно и интуитивно. За целта в долната част на периферията на основното тяло, стои пет-посочен джойстик, който дава достъп до богато On Screen Display (OSD) меню.

 

 

Освен този джойстик, разбира се по периферията на двата монитора са разположени богат арсенал от входове, които ще ви позволят пълноценна свързаност за гейминг, мултимедия, други видове забавление и работа.

 

 

Те са скрити под захванат на магнитен принцип върху гърба на мониторите капак, който се пада централно, над споменатият джойстик. Броят на входовете е пропорционален на размера на монитора и респективно при MateView GT 34” имаме на разположени повече.

 

 

Тук откриваме два цифрови аудио/видео порта HDMI 2.0, DisplayPort 1.4 и един USB Type-C порт. При 27” MateView GT маркираме един HDMI 2.0, един DisplayPort 1.2 и един USB Type-C порт за зареждане.

След като отговорихме нагледно на редица въпроси, които вероятно са ви интересували около двата премиерни геймърски монитора на Huawei, за финала на ревюто си сме оставили отговора на още един въпрос, който със сигурност интересува тези от вас, които вече са решили, че искат да притежават MateView GT 27” и 34”.

 

 

Каква е цената им и дали те вече са налични за продажба в България. Да отговорът на второто ви питане е положителен, а цената на двата модела е около 1050 лева за по-големия модел и около 850 за по-малкия.

 

 

Ако вашият избор е 34” модела, ще направим една важна отметка, която вероятно ще ви бъде от полза при търсенето на монитор. В световен мащаб MateView GT 34” има две разновидности “Stadard Edition” и “Sound Edition”.

В България към момента е налична само първата. Разликата, както подсказва и наименованието е, че при втората има специален допълнителен саундбар пред стойката.