Xiaomi ще са най-големият производител на смартфони до три години

Китайският производител разчита на гъвкава бизнес стратегия, с която успява да разширява влиянието си в различните пазарни сегменти. Устройствата на Xiaomi предлагат впечатляващо съотношение между цена и качество, което ги превръща в едни от най-търсените устройства в индустрията. Представянето на компанията през последните тримесечия е доста солидно.

Вече ви информирахме, че Xiaomi е най-големият производител на 5G смартфони с Аndroid.

Стратегията на компанията е насочена все повече към европейският пазар, което им позволява да достигнат до по-голяма аудитория и да разширят позициите си в световен мащаб. Най-добрият показател за успеха на Xiaomi е, че няколко пъти изпревариха Apple по продажби на смартфони през последните месеци.

Амбициозните планове на китайският бранд няма да се задоволят с втората позиция. Шефът на Xiaomi, Лей Джун е напълно амбициран Xiaomi да се утвърди като най-големият производител на смартфони в световен мащаб, съобщава GizmoChina.

 

 

Според него реалистичният срок за постигането на впечатляващата цел са три години. Високопоставени служители на Xiaomi вече няколко пъти дадоха индикации какви са реалните планове на компанията. Съоснователят и главен изпълнителен директор, Лей Джун сега определи следващите 36 месеца като подходящо време да се изпревари дългосрочно Samsung и Apple.

Премиум смартфоните ще продължат да са акцент за китайският производител в планираната бъдеща експанзия в мобилната индустрия. Новите флагмани от Xiaomi 12 серията ще имат ключово значение за пазарният дял при флагманите през 2022г.

Всеки четвърти продаден смартфон в Европа е с логото на Xiaomi, като държавите от континента ще продължат да бъдат приоритет за компанията.

 

TagsXiaomi