Новите версии на Samsung Galaxy Buds ще имат биометрични сензори

Бeзжичните слушалки са предпочитан аудио аксесоар за собствениците на смартфоните. Някои производители дори използват премиерата на нови флагмани с Android, за да предлагат в стартовия комплект подобни продукти. Samsung са един от брандовете, който инвестира най-сериозно в тази категория със своята Galaxy Buds серия от аксесоари.

Дизайнерите на компанията експериментират освен с визуални подобрения, така и с интеграцията на още по-добри технологии.

Именно това е причината да очакваме много любопитно подобрение в следващите представители на Galaxy Buds бранда. Портфолиото на Samsung ще включва поне две нови версии на аудио слушалките, които ще видим през 2022г.

От LetsGoDigital разкриват, че биометрични сензори ще ни позволят да следим в реално време ключови параметри на тялото. В това число влизат сърдечен ритъм, кръвно налягане, сатурация на кръвта и др. Samsung работят и над опция за измерване на нивата на кръвна захар в организма.

 

 

Предстоящите версии на Galaxy Buds ще бъдат оптимизирани и да анализират състоянието на кръвoносните съдове, както и нивата на стрес. Всички тези показатели имат важно значение за активните потребители, които тренират ежедневно. В момента няма слушалки на пазара, които са в състояние да измерват нивата на стрес или кръвната захар.

Функцията ще работи, чрез добавянето на диод, който излъчва светлина, както и допълнителен приемник. Samsung ще използват още лазерни и инфрачервени диоди в следващите версии на Galaxy Buds, за да подобри допълнително работата им. Интеграцията на биометрични сензори ще засили и конкуренцията с Apple.

Премиерата на Galaxy Buds Pro 2 ще е през второто тримесечие, а Buds Live 2 ще дебютират през август.