Защо следващият ни рутер трябва да поддържа Wi-Fi 6E технологията

Интелигентните домове предлагат все по-висока скорост на домашен интернет, която позволява да извлечем пълния потенциал на умните джаджи. Вероятно сте чували съвети да отделите повече средства за купуване на рутери от висок клас. По този начин ще гарантирате максимална производителност на безжичната мрежа в домовете.

Добре е да знаете, че вече е налична по-добра технология, която доразвива спецификациите на Wi-Fi 5 рутерите, които се използват масово в световен мащаб.

В този случай получавате достъп до осем потока на сила, които могат да се свързват едновременно към интернет. За съжаление някои от тях са лимитирани до ниската 2.4GHz честота.

Дори и по-бързите стриймове в 5GHz спектъра, обаче са податливи на смущения от стени, домашна електроника и други рутери, което може да е неприятно в много ситуации. Технологията Wi-Fi 6 предлага частично решение на тези проблеми, увеличавайки потоците до 12, съобщавa ReviewGeek.

 

 

Този стандарт може да оперира единствено в 400MHz спектъра и поддържа същите теоретични скорости, както Wi-Fi 5. Все пак новата технология може да намали претоварването на мрежата и да подобри скоростта с около 30%. За да се възползвате максимално от безжичните мрежи може да преминете към Wi-Fi 6E – следващото поколение на на популярният стандарт.

Последната версия ще добави още 1200MHz спектър към вашата мрежа, което означава допълнителни 7-8 потока. Този стандарт не се влияе толкова много от околните смущения и може да достигне безжични скорости от 2Gbps при пълно елиминиране на претоварването в мрежата. Досега бе необходима мощна mmWave 5G връзка, за да достигнете подобни скорости на интернет от смартфона или лаптопа.