КОВИД-19 предизвика отлагане на още мачове в НБА и НХЛ

Националната баскетболна асоциация и Националната хокейна лига на САЩ и Канада бяха принудени да отложат още мачове, тъй като нарастването на случаите на болни от КОВИД-19 продължава да всява хаос в спортните календари отвъд океана.

От НХЛ съобщиха, че поради проблеми, свързани с КОВИД-19, засягащи Далас, мачът на отбора на 2 януари срещу Аризона е отложен. През този месец Националната хокейна лига отложи повече от 80 мача на фона на лавината от случаи на КОВИД-19.

Отлагането идва след решението на Международната федерация по хокей на лед да спре младежкото световно първенство, след като играчи от няколко отбора дадоха положителни тестове за вируса.

По-рано стана ясно, че двубоят на Голдън Стейт Уориърс в Денвър от НБА също няма да се проведе по план, след като Нъгетс, които бяха засегнати от огнище на КОВИД-19, не можаха да съберат необходимия минимум от осем играчи.

Домакинските мачове на Торонто Раптърс в Националната баскетболна асоциация и Торонто Мейпъл Лийфс в Националната хокейна лига, които се играят в „Скотиабанк Арена“, ще се провеждат без публика поне в следващите три седмици, считано от утре, съобщиха от двата отбора.

В опит да избегне отлагане, от кънки федерацията на Канада обявиха, че на 6-13 януари канадското национално първенство по фигурно пързаляне, което ще определи местата в олимпийския отбор за Олимпиадата в Пекин, ще се проведе в Отава без зрители.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.