Поддръжката на смартфоните с BlackBerry OS спира на 4 януари

BlackBerry е бранд, който се радваше на голяма популярност преди години в мобилната индустрия. Бизнес потребителите проявяваха голям интерес към удобните физически клавиатури на смартфоните. Силната конкуренция и прехода към тъчскрийн екраните, обаче създаде сериозни затруднения за BlackBerry.

Именно това е причината компанията да спря доставките на смартфони и таблети със собствен софтуер преди години.

След това BlackBerry преминаха към Android през 2015г. Други производители получиха правото да проектират и продават дизайни на BlackBerry на външни компании.

Смартфоните с този бранд не се продават от години, като единственият вариант е да имате старо устройство, което все още може да се използва за сърфиране в интернет или телефонни разговори. Само след броени дни, обаче и това няма да бъде възможно, съобщава Liliputing.

 

 

Oказва се, че от 4 януари вече няма да може да се използват дори най-базовите функционалности на устройствата. Ако имате смартфон с BlackBerry 10 или друго устройство с поне BlackBerry 7.1 OS вече няма да е възможно да извършвате разговори, както и да получавате съобщения.

След тази дата се спират и спешните разговори от софтуера на BlackBerry OS. Приложенията на компанията, сред които BlackBerry Link, BlackBerry Desktop Manager, BlackBerry World, BlackBerry Protect, BlackBerry Messenger и др. също няма да функционират нормално. Потребителите могат да очакват и затруднения с Wi-Fi и мобилната свързаност.

Разполагате с няколко дни, за да архивирате своята информация преди да бъде спряна поддръжката за BlackBerry OS, което ще сложи край на ера, в която компанията имаше силни позиции в индустрията.