Apple ще заменят дигиталната коронка с оптични сензори в бъдещите версии на Apple Watch

Умните часовници са един от подходящите примери за устройства, които се възползваха от процесите свързани с пандемията от COVID-19. Необичайно високата активност на потребителите вече допринесе за ръст в продажбите през последните няколко тримесечия. Предписанията за социална изолация карат все повече хора да търсят алтернативни начини да бъдат активни в домовете си.

Аpple Watch е най-популярната серия от смарт часовници, която може да откриете на пазара.

Елегантният дизайн на моделите с този бранд е допълнен от разнообразни функции, с които да следите ключови параметри на човешкото тяло по време на тренировки. Една от отличителните характеристики на Apple Watch е физическият бутон Digital Crown.

По този начин собствениците на часовниците могат да навигират в watchOS без да се налага дори да докосват дисплея. Данни от нови патенти на Apple разкриват желанието им да заменят Digital Crown с алтернативна технология, съобщава GizmoChina.

 

 

Технологичният гигант дори работи над идеята да премахне напълно Digital Crown в бъдещите версии на Apple Watch. Вместо това характерният бутон в рамката ще бъде заместен от оптични сензори. Компанията е регистрирала на свое име подобна концепция пред Службата за патенти в САЩ. Самият патент е озаглавен като „Watch with optical sensor for user input“.

Допълнителните скици показват как Apple виждат управлението на часовниците, които нямат Digital Crown. Премахването на бутона ще намали броя на движещите се части в устройствата и може да улесни производството. Потребителите ще могат да скролват в менюто и да работят с функциите на Apple Watch, чрез различни жестови команди и движения на ръцете.

Интеграцията на оптични сензори ще предостави и повече пространство във вътрешността за добавяне на компоненти, като например по-голяма батерия. Въпросните модули отварят и нови възможности за измерване на данни като сърдечен ритъм, честота на дишане, нива на кислород в кръвта и др.

 

TagsApple