LG създадоха прозрачни OLED телевизори

LG Display не спират да ни изненадват с иновативни концепции, които обещават да променят изцяло дизайна на модерните телевизори. Корейският производител активно тества различни форм фактори с навиващи дисплеи, но сега привлича вниманието ни с алтернативен продукт. Усилените разработки на LG са довели до създаването на прозрачни телевизори с OLED технологията.

Новите предложения ще бъдат показани за първи път на CES 2022 изложението, което ще се проведе между 5-7 януари в Лас Вегас.

По този начин LG ще опитат да приковат вниманието към себе си за сметка на Samsung и другите водещи производители. Вече знаем имената на поне няколко концепции, които ще видим на първото голямо технологично събитие за 2022г.

Сред тях са OLED Shelf, Shopping Managing Showcase, Show Windows и Smart Windows. Ако дизайните предизвикат интерес от LG Display са готови да ускорят навлизането на устройствата на пазара.

 

 

OLED Shelf представлява комбинация от два прозрачни OLED дисплея с големина от 55 инча. които са разположени един върху друг. По този начин можете например да гледате две предавания едновременно или да слеете прозрачния екран с интериора на помещението. В същото време Shopping Managing Showcase е разработен с идеята да се използва в луксозни изложбени зали.

Атрактивната визия включва два прозрачни екрана и дървена рамка, като е възможно да се постави пред реални продукти и да предоставя допълнителна информация. Show Windows е друга концепция насочена към търговците и съчетава четири отделни OLED екрана. Последният продукт е Smart Window, чиято цел е да улесни комуникацията и видео разговорите с водещите приложения.

 

TagsLGOLED