Apple планира да премахне слота за SIM карти в iPhone от септември 2022 г.

Apple подготвят интересни промени в следващите поколения на iPhone. Представителите на популярният бранд продължават да регистрират впечатляващи продажби. Въпреки постоянните иновации има редица сфери, които компанията смята, че може да подобри, за да превърне смартфоните в още по-сериозна конкуренция на Android.

В интернет се появиха данни, които разкриват, че Apple възнамеряват да премахнат слота за SIM карта в някои версии на iPhone 15.

Технологичният гигант дори може да въведе промяната още преди края на 2022г. Според информация на MacRumors премахването на слота за SIM карта ще стане факт преди септември 2022г.

Мобилните оператори вече са информирани за идеите на Apple да реализира премиерата на смартфони, които имат единствено eSIM през следващата година.

 

 

Още през второто тримесечие ще започнат да се предлагат версии на iPhone 13, които нямат nano-SIM слотове. Припомняме ви, че устройствата продавани във физическите магазини на компанията, както и в Apple.com вече нямат nano-SIM карти в стартовият комплект.

Потребителите могат да активират мобилен план, чрез eSIM при включване на iPhone при свързване с Wi-Fi мрежа и следване на инструкциите на екрана.Възможно е Apple да премахнат слота за физическа SIM карта в някои модели на iPhone 14, като тази стратегия продължи и с iPhone 15.

eSIM е цифрова SIM карта, която позволява да се активира мобилен план без използване на nano-SIM карта. Услугата все още не е налична във всички държави, което означава, че не всички версии на iPhone от следващата година ще се продават без физически SIM слот.

 

Още oт Digital: iPhone 14 Pro ще е първият смартфон на Apple с 48MP камера и 8GB RAM