Новите имена на Югоизток Сяана (Хасково) и Левски (Крумовград) продължават спора за професионален футбол през пролетта

През изминалия сезон видяхме една много здрава битка до самия край между отборите на Марица (Пловдив), Черноморец (Бургас) и Загорец (Нова Загора) за върха на Югоизток. През тази пролет се получи едно преразпределение на силите. Черноморец и Загорец отново са сред водещите отбори, но въпреки малката точкова разлика изглежда, че изостават и като кадрови потенциал и чисто организационно от новите играчи – Левски (Крумовград) и Саяна (Хасково)

Тимът от Крумовград е воден от опитен специалист като Стефан Генов и разполага със сериозен ресурс, който използва по-най добрия начин. Въпреки че отборът все още се изгражда и обиграва, играчите показаха характер във важни моменти и стъпиха на върха в края на първия дял от шампионата.

Футболисти като капитана Благой Макенджиев на вратата дават нужната сигурност и опит, които измъкват тима в трудните моменти.

Втори в класирането едва на точка за лидера е промененият тим на Саяна (Хасково). Роден след обединението на Извор (Горски Извор) и ФК Хасково отборът разполага със завиден потенциал. Футболистите на Живко Желев показаха впечатляващи резултати, допускайки едва 5 попадения в своята врата от 17 изиграни срещи.

20

Саяна (Хасково) - Левски (Крумовград)

Ключовият момент през сезона безспорно бе прекият сблъсък между двата тима. Двубоят, който бе излъчен на живо в ефира на Sportal.bg, бе от последния редовен кръг през есента и показа високото ниво и на двата тима. Саяна като домакин бе по-активната страна, докато Левски (Крумовград) изпитваше кадрови проблеми и бе по-доволният тим от нулевото равенство, което видяха зрителите.

Всеки гледа към върха, но споменаване през този сезон заслужава и още един отбор, който впечатли със представянето си. Новаците в групата от Асеновец (Асеновград) постигнаха страхотни резултати през есента и зимуват на 5 място във временното класиране на 10 точки от върха. Отборът показа през сезона интересни двубои и открита игра, докато феновете им видяха доста голове.

На противоположната страна пък се намира традиционния тим за тази група на Розова долина (Казанлък). „Розите“ спечелиха Купата на Аматьорската лига през миналия сезон показвайки страхотни игри, но през тази кампания се намират на дъното в класирането. Те бяха напуснати от редица играчи, както и наставникът Атанас Апостолов, който пое втория тим на ЦСКА 1948. Впоследствие играещият треньор се завърна в отбора и резултатите не закъсняха, но през пролетта ще трябва да се измине още дълъг път, за да може Розова долина да се измъкне от дъното.

Феновете на футбола на Югоизток могат да бъдат доволни от интригата и нивото на групата през последните години. Забелязва се една положителна тенденция, като нивото на футбола и конкуренцията се засилват. Новите отбори на футболната карта вдигнаха нивото, което се отразява добре и на претендентите от миналата година Черноморец (Бургас) и Загорец (Нова Загора), които постепенно се нагодина към новите условия в групата. Най-големият печеливш от това остава обикновения футболен фен, който постепенно се завръща на стадиона примамен от по-високото ниво на футбола.

фенове, Левски (Крумовград), агитка