Родителите на Камбуров: Гордеем се с него, постигна своята цел

Родителите на Мартин Камбуров – Елена и Андрей, не скриха емоциите си от това, че синът им се превърна в голмайстор №1 в българския футбол със своите 256 попадения. Те споделиха, че са много горди от постижението на нападателя, а с основна заслуга за това Камбуров да започне да се занимава с футбол е неговият баща. 

„Винаги аз съм го подкрепял повече, защото аз го закарах на стадиона като малък. Докарах го в Пловдив, в спортното училище и ето докъде стигна.

В началото той самият не си вярваше, но излезе много настоятелен и упорит. По едно време искаше да се отказва, но реши, че може да стане нещо от него. С упоритост постигна големи резултати и доказа какво може.
Мисля, че няма да успее да подобри рекорда за най-много мачове. Изобщо не е важно да гони този рекорд, а и мисля, че той самият няма желание. Свалям шапка на всички гости – Христо Стоичков, Христо Бонев – това са големи легенди в българския футбол“, сподели баща му Андрей.

67

Тържество на рекордьора по голове в българския футболен елит Мартин Камбуров

„Много сме горди и щастливи, че синът ни успя да подобри този рекорд. Много сме горди с него и го обичаме. Постигна своята цел. Отдавна исках да се откаже заради здравето си, но упоритостта му не позволи това нещо“, добави майка му Елена.