Гард на Никс излезе от протоколите

Гардът на Ню Йорк Никс Ар Джей Барет поднови тренировки и може да бъде на разположение за двубоя срещу гостуващия Атланта Хоукс тази вечер от 19:00 часа от Коледната програма на НБА. Барет пропусна последните шест мача заради протоколите за COVID-19. За последно той игра на 10 декември срещу Торонто Раптърс. 

„Ще видим как се чувства той утре и ще преценим“, каза старши треньорът на Ню Йорк Никс Том Тибодо за шансовете на Барет да играе срещу Хоукс. 

Баскетболистът има средни показатели от 15.1 точки и 5.6 борби в 25 мача в третия си сезон в НБА. Гардът Иманюъл Куикли също може да се завърне скоро. „Това е реалността в НБА. Мисля, че да бъдеш психически издръжлив, когато се изправиш пред трудности, е може би най-важното нещо в живота. Нещата не вървят по желания начин. Имаме заразени доста сред момчетата, както е и в голяма част от другите отбори. Затова трябва бързо можем да се адаптираме“, добави Тибодо. 

Никс загубиха девет от последните си 12 мача, включително в четвъртък със 117:124 от Вашингтон Уизърдс.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.