Аsus създадоха умен уред, който следи за качеството на зеленчуците и храните

Asus е добре познато име в технологичната индустрия, което не се нуждае от представяне. Компанията предлага широк набор от устройства в ключови хардуерни категории. Може да прозвучи странно, но умните домове също са сфера, в която Asus смятат, че има какво да предложат на своите многобройни потребители.

Новият им продукт ще изненада доста хора, тъй като представлява устройство, което е създадено да следи за качеството на храните.

Пълното име на джаджата е PureGo PD100 и много от нас дори не осъзнават, че могат да имат нужда от подобен продукт в домовете си. След като купите пресни плодове и зеленчуци, дори и да ги измиете обилно не можете да сте сигурни, че са на 100% готови за ядене.

 

 

Идеята на PureGo PD100 е да пуснете джаджата в същият воден съд със зеленчуците и плодовете, като оставите да провери за остатъчни следи от пестициди, замърсители и други вредни вещества, съобщава NewAtlas. След като зеленчуците престоят във водата за няколко минути може да добавите Pure PD100.

Спиралният филтър на джаджата има 28 перки, който е допълнен от оптичен сензор и пакет от „динамични“ алгоритми, за да следи за вредни остатъци изтичащи от зеленчуците във вода.

 

 

Светещ пръстен в горната част показва състоянието на продуктите и дали са готови за консумация, когато индикатора показва зелено. Оранжевият нюанс подсказва, че е необходимо изплакване, а червеното предупреждава за най-лошото възможно качество на зеленчуците. Батерията осигурява до шест часа за автономна работа, като Bluetooth 5.0 осигурява свързване със iOS и Android. Цената е $200.

 

TagsАsus