Ще се проведе ли CES 2022

Първото голямо събитие в технологичната индустрия приковава вниманието ни още в първите дни на новата година. Въпреки проблемите с пандемията организаторите от CTA вече насрочиха следващото издание на CES в периода 5-8 януари. Специфичната обстановка с коронавируса ще наложи някои рестрикции, но все пак се очакваше СЕS 2022 да включва и редица атрактивни публични премиери и събития.

Така например всички посетители е необходимо да бъдат ваксинирани и да спазват допълнителните предписания за безопасност по отношение на COVID-19.

Ситуацията обаче може да се промени по-малко от две седмици преди официалният старт на изложението. Някои от най-големите компании в индустрията потвърдиха, че няма да да присъстват на изложението.

За съжаление на организаторите списъка с компании, които няма да участват се увеличава. Сред тях вече личат имената на Amazon, Facebook (Meta), NVIDIA, както и T-Mobile, които са основен спонсор на събитието.

 

 

Причините за промяната на решението са свързани с разпространението на новият вариант на коронавируса. Анализаторите твърдят, че много други компании следят ситуацията с омикрон и е възможно допълнително да откажат своето участие. Twitter вече отказаха да изпратят свои служители на CES 2022, като най-вероятно и Intel ще направят същото в следващите дни.

Представители на технологични медии като TechRadar, Gizmodo, Еngadget, CNet, TechCrunch, Tom’s Guide и др. потвърдиха, че няма да участват в изложението. Pinterest и iHeart Radio са другите услуги, които по един или друг начин ще ограничат своите планове за събитието в Лас Вегас.

АТ&T са водещ мобилен оператор в САЩ и най-вероятно ще последват примера на своите колеги, като не се включат активно в CES 2022. Засега организаторите са категорични, че събитие ще има, но дори и да се осъществи ще окаже много по-малко влияние от очакваното.

 

TagsCES