Гласуваме в неделя

Останаха няколко дни до местните избори в България, където във всички градове и села трябва да изберем своите кметове и общински съвет. На 25 октомври гласуваме с 3 бюлетини – кмет, общински съвет и референдум „За“ или „Против“ електронното гласуване.

Предстоят ни изключително важните избори за местната ни управа в градовете, в които сме регистрирани по постоянен адрес. Време е българите най-накрая да се вземем в ръце и да направим така, че да държим съдбата в собствените си ръце.

Аз и моите колегите от медийна група „Index Info“ апелираме за едно-единствено нещо – гласувайте! Не ви казваме как, а от защо няма и нужда. Изборът за поредна година е много прост – да се възползвате от най-скъпоценното си и демократично право или да го връчите в ръцете на всички онези, към които ежедневно се бунтуваме.

Момчета, момичета, приятели, българи, поемете отговорността си и в неделя оставете всички незначителни занимания, с които възнамерявате да се захванете. Отделете половин-един час от безценното си време на лентяйство пред телевизорите и компютрите, за да отидете и да пуснете една бюлетина. Една бюлетина, която е безценна, защото тя дава образ на вашето лично мнение и желание за живот.

В случай, че откажете да дадете вота си, моля ви най-учтиво да изоставите всичко в България зад гърба си и да поемете по пътя на сирийските бежанци към Европа. Отидете някъде, където мислите, че бихте били полезни. Изберете Германия, Франция, Англия или Марс, ако щете. Направете поне едно добро дело в безполезния си живот и дайте шанс на онези от нас, които въпреки всичко са готови да дадат всичко, което имат, в името на по-добрия живот за своите деца.

Благодаря ви за 5-те минути, които отделихте на този материал! Дано да съм успял да засегна мнозина и да мотивирам повечето! Ако това ще ви накара в неделя да заклатите телеса към избирателните секции, нека бъде така.