Xiaomi 12 ще има най-добрият смартфон дисплей, според DisplayMate

Остават броени дни до дългоочакваната премиера на смартфоните Xiaomi 12. Голямото събитие е насрочено за 28 декември, когато вероятно ще видим три отделни устройства. Официалните продажби ще стартират през първото тримесечие на 2022г., като се очаква Xiaomi 12 Pro да бъде един от най-популярните модели с Android от висок клас през следващата година.

Високият интерес на потребителите не е изненадващ, тъй като устройството ще предложи сериозни подобрения, включително и 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1. От компанията публикуваха тийзър, с който разкриват още една от впечатляващите характеристики. Причината е, че Xiaomi 12 е получил „A “ оценка на престижните тестове на DisplayMate за най-добър дисплей в индустрията.

Впечатляващият екран на смартфона дори поставя 15 нови рекорда, като включва опция за достигане на яркост от 1600 нита. Максималната защита на дисплея се гарантира от интеграцията на Gorilla Glass Victus предпазно стъкло, информира GizChina.

 

 

Базовата версия на смартфона ще поддържа Full HD резолюция, докато Xiaomi 12 Pro ще грабва вниманието с още по-добър екран с 1440p. Компанията обещава още един от най-високите степени на плътност на пикселите, както и 10-bit цветове. Според непотвърдена информация Xiaomi 12 ще има компактен 6.2-инчов дисплей, докато „Pro“ конфигурацията ще е с диагонал от 6.67″.

Мощната батерия на Xiaomi 12 ще е оптимизирана за 67W/100W зареждане, докато Xiaomi 12 Pro ще се захранва със 120W технология от последно поколение. Високата производителност ще се гарантира от Snapdragon 8 Gen 1 процесор и 12GB RAM при премиум версията. Тройната камера в задната част ще включва основен 50-мегапикселов сензор.

Все още няма данни за цветовете, както и цената на Xiaomi 12 за европейския пазар.

 

TagsXiaomi