Xiaomi 12 Pro ще е най-бързият смартфон със Snapdragon 8 Gen 1 процесор

Xiaomi ще представят следващото си поколение флагмани само след броени дни. Компанията вече потвърди, че Xiaomi 12 серията ще бъде показа на за първи път на 28 декември. След голямото събитие се очаква продажбите на стартират през първото тримесечие на 2022г.

Гамата ще включва три модела с имената Xiaomi 12, Xiaomi 12Х и Xiaomi 12 Pro.

Въпреки различните хардуерни конфигурации смартфоните ще имат ключово значение за присъствието на Xiaomi на световния пазар. Едно от най-съществените подобрения е интеграцията на Snapdragon 8 Gen 1 процесора.

Това е 4-нанометров чип на Qualcomm представен в началото на месеца и ще се използва от водещите флагмани с Android през 2022г. Най-вероятно две от версиитe на Xiaomi 12 ще се захранват от същия процесор. Aрхитектурата предлага съчетание между ARM Cortex-X2, А710, А510 ядра, както и по-мощен GPU.

 

 

Вече са достъпни и първите бенчмарк резултати на Xiaomi 12 Pro, който разкриват впечатляващо представяне. Новият модел отчита 1246 точки на Single-Core тестовете, както и 3903 на Multi-Core. Това означава, че Xiaomi 12 Pro е по-бърз от други смартфони със Snapdragon 8 Gen 1, които вече бяха представени, като Moto X30.

Според информацията Dimensity 9000, който също е произведен с 4-нанометрова технология отчита малко по-висок резултат от над 4000 точки при Multi-Core в Geekbench 5. Трябва да стартират реалните продажби на смартфоните с двата процесора, за да придобием по-добра представа за реалната производителност.

Интеграцията на Cortex-X2 ядро увеличава с 16% скоростта на работа, а новият графичен процесор в Snapdragon 8 Gen 1 ще подобри производителността с още 52%. Представителите на Xiaomi 12 серията се очертават като най-бързите смартфони с 4nm процесор.

 

TagsXiaomi