Костадинов и Палмер отново не успяха

Българският национал Константин Костадинов и неговият Палмер (Палма) допуснаха шестата си поредна загуба във втория ешелон на Испания, след като отстъпиха на борещия се за плейофи тим на Алманса с 82:94 (20:18, 21:28, 19:26, 22:22) в двубой от 13-я кръг на местния шампионат.

Костадинов попадна в титулярната петица на тима, воден от дуото Пау Томас и Алекс Перес, и за 25 минути на паркета се отчете с 6 точки, 4 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка при стрелба 3/6 от игра. Отборът му обаче изпусна инициативата още във втората четвърт и въпреки че успя да се закачи за съперника си във финалния период при 81:86, не намери начин да обърне развоя на събитията.

Уесли Ван Бек завърши с 27 точки за Палмер, Пол Лопес добави още 19 точки и 7 асистенции, а аржентинският национал Максимо Фиелеруп се разписа с 15 точки и 7 борби.

За Алманса най-полезен бе Арвидас Гидра с 18 точки.

Костадинов и Палмер се намират на последното 17-о място във временното класиране със само 1 победа от 13-те си срещи досега. Тимът на българина ще има шанс да влезе в новата година с победа при гостуването си на Овиедо на 28 декември в двубой от 14-я кръг.

Снимка: Instagram/palmeralmamediterraneapalma

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.