Първият геймърски лаптоп на LG има Intel процесор от 11-та генерация и GeForce RTX 3080

LG е производител, който свързваме предимно с премиум телевизорите и смарт домакинските уреди. Сериозната конкуренция принуди компанията да спре производството на смартфони. Излизането от една пазарна ниша създава добри възможности за развитие в нови сектори.

Именно такива са реалните планове на корейският гигант.

LG представиха официално първия си геймърски лаптоп, който носи името UltraGear 17G90Q. Компанията ще опита да провокира интереса на потребителите с интересно съчетание от характеристики. Олекотеният корпус е създаден от алуминий и се предлага в сиво-лилава цветова гама.

Физическите размери на UltraGear 17G90Q включват дебелина от 21.4 милиметра, както и тегло от 2.6килограма. Дисплеят е с големина от 17 инча и използва IPS технологията. Потребителите могат да очакват 1080p революция, както и покриване на 99% от цветове в sRGB гамата, както и време за реакция от 1 милисекунда, информира PocketNow.

 

Техническите спецификации на геймърския лаптоп включват опция за избор на Intel Tiger Lake H процесор от 11-та генерация, както и NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q видео карта. Високата производителност ще се допълва от 32GB DDR4 RAM памет, като е предвиден и M.2 NVMe диск с капацитет от 1 терабайта.

Опциите за свързване на LG UltraGear 17G90Q включват USB 4 Gen 3×2 Type-C порт с USB-PD и Thunderbolt 4, един USB 3.2 Gen 2×1 Тype-C, два USB 3.2 Gen 2×1, HDMI, Ethernet портове, както и слот за microSD карта. Лаптопът се захранва от 93Wh батерия и има Full HD камера, както и RGB клавиатура.

Интересна характеристика е и 300Hz честотата за опресняване на кадрите, aудио системата с DTS X Ultra, парната камера за охлаждане и поддръжката на Windows Hello. Компанията ще разкрие повече детайли за първия си геймърски смартфон на CES 2022.