Xiaomi MIX Fold 2 ще има 8.1″ UTG дисплей на Samsung

Гъвкавите смартфони са продуктова категория, която тепърва ще генерира солидни продажби. Следващите тримесечия ще са свързани с премиерата на атрактивни устройства на водещите производители. Samsung ще продължат да бъдат лидер в пазара на гъвкави устройства, но конкуренцията ще се задълбочи сериозно през 2022г.

Xiaomi само един от примерите за компания с амбиции да стане фактор в тази пазарна ниша.

Вече ви информирахме за новостите в Xiaomi Mi MIX Fold – първият смартфон с гъвкав дизайн на китайският бранд. Наследникът на устройството ще бъде представен през първото тримесечие на новата година и ще позволи на Xiaomi да стнат още по-конкурентни.

Ако се интересувате от Xiaomi MIX Fold 2 вече са известни някои детайли свързани със спецификациите на смартфона, информира GIzmoChina.

 

 

Компанията ще доставя гъвкави AMOLED дисплеи със 8.1″ диагонал и Ultra-Thin Glass (UTG) стъкло от Samsung Display. Иновативните покрития се произвеждат с усъвършенствана производствена технология при обработка на ниво 30 микрона. Добавянето на UTG допринася за по-добрата гъвкавост и издръжливост.

Xiaomi MIX Fold 2 ще се възползва от по-добър механизъм на сгъване и ще има още по-атрактивен дизайн от своя предшественик. Батерията ще е със заряд от 5000mAh и ще поддържа бързо зареждане. Високата производителност ще се гарантира от 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1 проcesor.

Новият модел може да има и по-добър Xiaomi Surge C1 чипсет. Със сигурност цената ще има ключово значение за популярността на MIX Fold 2 сред потребителите.