Tрябва ли да смените браузъра по подразбиране в Android смартфон

Сърфирането в интернет може да бъде изпълнено със забавление и достъп до полезна информация. Въпреки това трябва да бъдем много внимателни, заради активността на хакерите. Разнообразието от методи, с които киберпрестъпниците опитват да проникнат в акаунтите на потребителите се увеличава постоянно и създава непрестанни заплахи.

Google Chrome е най-популярният браузър, на който разчитат милиони потребители, независимо от устройстата, с които работят.

Това не е изненадващо, тъй като браузъра има лесен за използване интерфейс, но също впечатляваща колекция от плъгини и разширения в Chrome Web Store. Няма как да не отбележим и бързата скорост на работа, която винаги е отличавала Chrome от конкуренцията.

Интеграцията с другите услуги на Google за Android осигурява допълнителни предимства за потребителите. Все пак има различни причини да искате да използвате уеб браузър, който е различен от Google Chrome, включително желание да изпробвате нещо различно или да подобрите своята сигурност.

 

 

Има браузъри създадени специално, за да гарантират по най-добър начин безопасността на потребителите. Tor Browser е най-подходящият пример, тъй като представлява модифицирана версия на Firefox, която е насочена към това да сърфираме онлайн анонимно. За да постигне този ефект браузъра криптира изцяло трафика и е предпочитан избор в тази категория.

DuckDuckGо e името на популярна търсачка, която също така допълва технологиите си и със свой браузър. Ако изберете това заглавие ще се лишите от досадните таргетирани реклами,  но също и от редовни ъпдейти заради факта, че DuckDuckGo е с отворен код. Няма как да не обърнем внимание и на Brave, който е базиран на същия енджин като Google Chrome.

Firefоx Focus е друг браузър, който заслужава внимание заради функциите за сигурност, които предлага. Вграден инструмент за компресиране на сигнала редуцира трафика на интернет. Моzilla го промотират като лек браузър, който спира рекламите по подразбиране и е достатъчно бърз за ежедневната работа.

 

Oще от Digital: Кои са най-добрите браузъри за Android смартфони