Toshiba навлизат в пазара на HDD дискове с 30ТВ памет

Потребителите имат все по-големи изисквания за капацитет на съхранение на данни в ерата на виртуалните домашни офиси. Бизнес потребителите също инвестират в изграждането на по-големи центрове за данни. Toshiba отговарят подобаващо на актуалните трендове с последните си хардуерни иновации.

Японският производител представи официално най-новите членове на NAS HDD серията от хард дискове.

Актуализираните модели са част от MN09 серията и ще гарантират внушителен капацитет от 18 терабайта. Компанията също така обяви партньорство с Show Denko, което ще ускори разработката на хард дисковe с 30 терабaйта памет.

Ключова характеристика на MN09 дискове с 18ТB е новата Microwave-Assisted Magnetic Recording (MAMR) технология. Taзи иновация е съчетана с Flux Control системата, осигуряваща по-висока плътност на всяка „плочка“ на твърдия диск. Другите спецификации са скорост от 7200rpm, 512MB буфер и трансфер на данни с максимум 268 МB/s, съобщава TechSpot.

 

 

Бъдещото развитие на MAMR технологията ще продължи съвместно с експерти на Showa Denko. Увеличаването на капацитета ще става с използването на по-силен ефект на магнитно трептене при запис на данни на по-малко пространство от ранните модули с MAMR технологията. Общият проект е обозначен като MAS-MAMR и изменя магнитната коерцитивност на твърди диск, чрез микровълни.

Производствената верига на MAS-MAMR ще включва и TDK, които ще участват с ключови компоненти на хард дисковете. На този етап Toshiba не се ангажират с конкретен срок кога може да очакваме първите им 30ТВ НDD-та. Конкурентите на компанията от Seagate и Western Digital вече предлагат 20ТВ в новите си модели и очакват да преминат към 30TB формат в средата на десетилетието.