В Сърбия пуснаха в обръщение възпоменателна марка в чест на Новак Джокович

Сръбските пощи пуснаха в обръщение възпоменателна марка, издадена в чест на световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович.

„За Сръбската пощенска служба е голяма чест да представи филателно издание, посветено на нашия най-добър спортист на всички времена, в годината, която е най-важна за кариерата на Новак Джокович“, каза изпълняващият длъжността директор на сръбските пощи Зоран Джорджевич.

„Пощите, като национална институция, подобаващо изразяват признанието и признателността на държавата към Джокович за неговите спортни постижения и за всичко, което прави в рамките на своята социална и хуманитарна дейност в полза на гражданите на страната и нейната репутация в света“, добави той.

Джокович присъства лично на церемонията на представянето на марката.

„Благодаря на сръбските пощи за тази инициатива, която възприемам като опит за възраждане на традицията за писане на писма и пощенски картички. Радвам се, че мога да допринеса за това“, каза тенисистът.

„Нашата фондация получава много писма всеки ден от деца и техните учители от цяла Сърбия, които се нуждаят от помощ и подкрепа в ранното развитие и учене. Ние се стремим да гарантираме, че през следващите 10 години всяко дете в Сърбия ще има достъп до детска градина и условия да мечтае и реализира мечтите си. Заедно ще се опитаме да постигнем резултати възможно най-скоро и се радваме, че все повече и повече партньори, включително пощите на Сърбия, се присъединяват към нас в това“, добави Джокович.

34-годишният Джокович има 20 титли от турнирите от Големия шлем. Той е печелил девет пъти Откритото първенство на Австралия, шест пъти „Уимбълдън“, три пъти Откритото първенство на САЩ и два пъти „Ролан Гарос“. Сърбинът е завоювал 86 трофея от турнири на АТP и е бронзов медалист от олимпийските игри в Пекин 2008.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.