Samsung Galaxy S21 FE ще има 120Hz дисплей, тройна камера и 4500mAh батерия

Samsung се отказaха от възможността да представят смартфона навреме за празничния сезон през декември. Именно заради това очакваме Samsung Galaxy S21 FE през първите дни на новата година. Причината за забавената премиера е хардуерната криза и недостига с компоненти.

Galaxy S21 FE се разработва като бюджетна версия на тазгодишните флагмани на Samsung.

Това гарантира някои премиум функции на Galaxy S21 серията, но и по-изгодна цена. Новият модел ще споделя и много от дизайнерските линии на своите предшественици.

От SamMobile разкриват повече детайли за спецификациите, които ще ни предложи смартфона. Бъдещите собственици ще могат да се забавляват на любимите си приложения и мултимедийно съдържание на 6.4-инчовия Dynamic AMOLED 2X дисплей, който ще поддържа Full HD резолюция и 120Hz честота за опресняване на кадрите.

В централната част на екрана има отвор за 32-мегапикселовата селфи камера, съобщава GizmoChina.

 

 

Задният корпус предлага характерното лого на компанията в долната част, както и три сензора разположени вертикално в горния ляв ъгъл. Камерите предлагат съчетание от 12MP f/1.8, 12MP UltraWide с f/2.2 aпертура и 8-мегапикселови телефото модул с трикратно оптично приближение и f/2.4.

Вградената батерия на смартфона ще е е със заряд от 4500mAh и ще предлага опция за 25W зареждане. Новият представител на серията ще има водоустойчив корпус с IP68 сертификат и ще се продава в конфигурации  със 6GB/8GB RAM, 128GB/256GB памет. Операционната система ще е Android 12 с допълнителни оптимизации на Samsung.

Базовата версия на Galaxy S21 FE вероятно ще струва $699 също както Samsung Galaxy S20 FE. Официалната премиера може да стане факт още през януари на изложението CES 2022.

 

Oще от Digital: Каква ще е цената на Galaxy S21 FE в Европа