Samsung Galaxy S22 ще струва колкото Galaxy S21

Samsung Fan Edition е серия смартфони, с които компанията опитва да постигне още по-добър баланс между цена и премиум характеристики. Подходящ пример е Galaxy S20 FE, който предлага някои от флагман характеристиките на по-скъпите Galaxy S устройства. Корейският производител стартира продажбите му на цена от $699, което допълнително допринесе за популярността на устройството.

След това Samsung реализираха премиерата на дългоочакваните премиум предложения от Galaxy S21 серията.

Моделите дебютираха на цена от $799 за стандартният смартфон, което е само със $100 повече от Galaxy S20 FЕ. В същото време базовият Galaxy S21 се разпространява за $200 по-малко от Samsung Galaxy S21 .

 

 

 

Mного е вероятно смартфоните от висок клас на Samsung да продължат същата стратегия и през 2022г.Oт SamMobile са на мнение, че компанията ще запази цената от $799 за стандартната версия на Galaxy S22.

Oсновната им цел е да реализират доставките на 14 млн. бройки на смартфона. Успоредно с това доставките на Galaxy S22 ще са от порядъка на 8 млн., докато Galaxy S22 Ultra ще продаде повече от 11 млн. бройки в световен мащаб.

За сравнение продажбите на бюджетните устройства от Galaxy A (2022) гамата ще надхвърлят 267 млн. през следващата година. В заключение ще уточним, че още преди премиерата на Galaxy S22 през февруари ще видим Galaxy S21 FE, което вероятно ще стане през януари.

 

Oще от Digital: Предварителните поръчки на Samsung Galaxy S22 ще започнат от средата на февруари 2022г.