Xiaomi ще представят ултрабърза 100W технология за зареждане на смартфони през 2022г.

Xiaomi са една от най-активните компанни, която допринася за подобряването на технологиите за бързо зареждане. Китайският бранд демонстрира сериозен напредък в тази сфера през последните години и амбициозните им планове са дългосрочни. Вече ви съобщихме, че Xiaomi ще представят смартфон с 200W бързо зареждане през 2022г.

По този начин компанията ще си осигури важно предимство пред конкурентните производители.

Популярният блогър Digital Chat Station твърди, че Xiaomi са започнали тестове с усъвършенствана флаш версия на 100W технология за бързо зареждане. Предимствата на тази иновация ще гарантират максимално висока скорост дори при батерия с голям капацитет.

Teхнологията ще осигурява по-добър баланс с деградирането на батериите в смартфоните от преминаването към 120W или по-бързи системи за захранване, съобщава GizmoChina.

 

 

Официалната премиера на подобреният 100W метод за зареждане вероятно ще е заедно с Xiaomi MIX 5 серията, която ще видим през втората половина на 2022г. Впечатляващите иновации на компанията вече доведоха до първите прототипи на 200W системи, които могат да захранят батерия на пълен капацитет за 8 минути.

Системата ще работи в допълнение към „Annular Cold Pump Cooling System“ решението за охлаждане. Това са само някои от иновациите, които може да очакваме от флагманите с Android на Xiaomi. Активните тестове продължават в следващите месеци, тъй като компанията трябва да гарантира максимална ефективност и оптимална безопасност.