Apple отложи една от най-желаните функции в iPhone за 2022г.

Apple официално потвърдиха, че отлагат една от най-дългоочакваните функции в iOS 15 и watchOS 8. В случая става въпрос за полезна иновация, която позволява на потребителите да използват iPhone като шофьорска книжка. Първоначално компанията обеща достъп до опцията преди края на 2021г.

Сега разбираме, че интеграцията ще бъде отложена с няколко месеца, информира HowToGeek.

Допълнително ще разберем кога първите потребители ще имат достъп до функцията. Важно е да уточним, че Apple ще разпространяват на етапи полезната опция и ще е необходимо време преди да достигне до всички съвместими устройства

Това означава, че при премиерата си не всички потребители ще могат да превърнат iPhone в шофьорска книжка. В този случай ще трябва да се въоръжат с търпение преди Apple да осигурят поддръжка в района, където се намират.

 

 

Използването на функцията е възможно, чрез Wallet приложението, което съхранява дигиталния сертификат. Необходимо е да изберете бутона “ „, за да добавите ново свидетелство за управление на превозно средство. Когато се доближите до съответния терминал трябва с едно кликване на iPhone или Apple Watch да покажете и валидирате документа.

Целият процес изисква верификация с Touch ID или Face ID, което ще гарантира максималната сигурност на информацията. Добавянето на шофьорска книжка в Wallet ще е свързано с извършването на редица снимки, при които правим различни движения на главата и лицето. Работи се над допълнителни оптимизации, с които функцията да е още по-леsна за използване.

 

TagsApple