Вече може да отключваме автомобили на BMW със смартфоните Samsung Galaxy S21 и Google Pixel 6

Google обявиха плановете си да добавят функционалност, която превръща смартфоните ни в дигитални ключове през лятото. Компанията направи кратко демо на I/О конференцията през май и уточни, че се нуждае от няколко месеца, за да е готова с ъпдейта. Възможността да използвате смартфона като дигитален ключ за автомобила вече е налична за автомобилите на BMW.

Трябва да уточним, че засега Digital Car Key опцията е налична за определен брой модели в някои региони.

Google обещават, че ще задълбочат партньорството с BMW и ще позволят на повече хора и на по-голям брой автомобили да се възползват от функцията.  Първите смартфони, които ще предложат интеграцията са Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro, както и Samsung Galaxy S21.

Функцията позволява Android устройствата да отключват вратите и да стартирате двигателя. Актуализацията добавя и опция в Android Auto за автоматично свързване на мобилни устройства към съвместимите автомобили.

 

 

Полезно решение е Smart Reply, което предоставя допълнителни възможности да отговаряте на съобщения, докато шофирате с Google Assistant. Потребителите ще могат по-бързо да отварят любимите парчета от медия приложението с едно натискане на бутон. Компанията е предвидила и подобрения в YouTube Music уиджета в Android 12.

Google Photos също така добавя Memories към панела със съдържание, възпроизвеждайки селекция от мултимедия свързани последни събития, тържества и пътувания. Предвидени са възможности за персонализиране на колоната от снимки и видео, включително и за премахване на определени спомени.

Google допълнително ще потвърдят имената на нови автомобили и модели смартфони, които ще поддържат Digital Car Keys функцията.

 

Oще от Digital: Всичко което трябва да знаем за новите BMW M3 G80 и M4 G82 Competition и за голямата им охлаждаща решетка (Видео)