Xiaomi ще произвежда над 300 000 електромобила на година

Електрическите автомобили са тема, която набира все по-голяма популярност с всяка изминала година. Традиционните производители в индустрията не са единствените заинтересувани към модели. Външни компании като Xiaomi също планират да се възползват от очакваният бум в продажбите, които ще генерира тази нова пазарна ниша.

Още преди няколко месеца разбрахме, че китайският бранд обмисля навлизане в пазара на електрически автомобили.

Амбициозните им планове придобиват все по-сериозни изражения, особено в желанието им да построят изцяло нова фабрика. Производственотo съоръжение ще бъде локализирано в т.нар. „Beijing Economic and Technological Development Zone“ в Пекин.

След като завърши конструкцията от Xiaomi ще бъдат в състояние да произвеждат над 300 хил. електромобила годишно. Ако не възникнат неочаквани затруднения се очаква масовото производство на фабриката да стартира на пълни обороти през 2024г.

Този срок бе поставен лично от шефа на Xiaomi, Лей Джун, съобщавa Reuters.

 

 

Изборът на локация също не е случаен, тъй като символизира амбициите на Китай да се утвърдят като лидер в разработката и производството на електрически автомобили. Вече бе създадена специална дивизия в структурата на Xiaomi, която ще оперира с $10 млрд. в следващите десет години. Разбира се компанията запазва правото си да увеличат бюджета за разработка на електромобили.

Правителството в многолюдната страна ще продължи да осигурява подкрепа на локалните брандове и вероятно ще допринесе за ускореното изграждане на фабрики за електрически автомобили и на други компании в страната. Въпрос на време е EV моделите са се превърнат в основно средство за транспорт в глобален мащаб.

 

TagsXiaomi