Новата версия на Facе ID ще улеснява хората с визуални проблеми

Face ID е неизменна част от мобилните устройства на Apple. Няма да е пресилено да кажем, че това една от най-добрите биометрични технологии в индустрията. Първата версия бе представена заедно с iPhone X през 2017г. и след това системата намира място във водещите флагмани на компанията.

Единственото изключение са бюджетните предложения от „SE“ бранда.

Въпреки някои опити на Android производителите все още не е популяризирана по-добра алтернатива на Face ID в пазара на смартфони. Докато водещия фокус са сензорите за пръстов отпечатък от Applе инвестират в подобряването и разработката на Face ID. Tехнологичният гигант също така експериментира с различни идеи, които да намалят размерите на TrueDepth камерата.

Бъдещите версии ще могат да се вграждат под OLED дисплеите, като успоредно с това се работи над интересно подобрение на Face ID. От BGR ни информират за данни от патент, който разкрива любопитно подобрение насочено към хората с различни визуални проблеми.

 

 

Специалистите на Apple тестват технология, която ще позволи на iPhone или iPad да възпроизвеждат автоматично съдържание, което съответства на състоянието на потребителите. Интеграцията на подобна функция обещава да бъде полезна в много ситуации, включително на хората, които носят диоптрични очила.

Алгоритми ще сканират очите на потребителите и ще калибрират съдържанието по такъв начин, че да го виждат по най-добър начин. Някои от тях могат да виждат замъглено, а други да не разпознават обекти от голяма дистанция. Apple ще опитат да предложат комплексно решение, което им позволява да работят по най-добрия начин със своето устройство.

След извършването на сканирането FaceID ще създава индивидуален профил за всеки потребител.